Acasă

Centrul pentru politici și analize în sănătate

TB-REP 2.0: Promovarea îngrijirii de calitate TB centrate pe necesitățile persoanelor - de la noul model de îngrijire spre îmbunătățirea detectării precoce a TB-DR și a rezultatelor tratamentului

TBpeople Ukraine continuă să îi susțină pe cei care au nevoie de ajutor prin intermediul aplicației OneImpact

TBpeople Ukraine continuă să îi susțină pe cei care au nevoie de ajutor prin intermediul aplicației OneImpact

09.10.2020 14:52
7384

Echipa TBpeople Ukraine răspunde la fiecare solicitare care vine prin intermediul aplicației. ”Este important pentru noi ca persoanele afectate de tuberculoză să primească asistența necesară”, notează reprezentanții organizației.

În OneImpact Ukraine, fiecare cerere este verificată.

”În fiecare zi oameni din toată Ucraina ne contactează prin aplicația mobilă OneImpact. Cererile lor sunt diferite - unii au nevoie de consiliere juridică, de asistență psihologică, alții se confruntă cu stigmatizarea sau alte probleme asemănătoare”, spune Tbpeople Ukraine

 – Una dintre cele mai frecvente bariere este lipsa fondurilor pentru o alimentație de calitate necesară pentru tratamentul TB.”

Echipa de coordonatori ai aplicației analizează și verifică în detaliu fiecare solicitare individuală. Este foarte important ca persoanele afectate de TB să primească ajutorul de care au nevoie.

După verificarea apelului, persoanele care urmează tratament împotriva tuberculozei, se află în condiții dificile de viață și nu au fost încă acoperite de programul de asistență socială, primesc sprijin motivațional din partea Tbpeople Ukraine sub formă de certificate alimentare.

De asemenea, recent a avut loc un caz foarte interesant, care a devenit posibil datorită comunicării directe prin aplicația mobilă.

Un bărbat a contactat TBpeople Ukraine prin OneImpact. S-a plâns de sănătate precară, dificultăți de respirație și altele simptome. După ce a primit recomandări, persoana a fost redirecționată către spital. În pofida suspiciunilor și simptomelor, în urma testelor efectuate diagnosticul de tuberculoză nu s-a confirmat.

Dar îngrijorările bărbatului cu privire la sănătate nu s-au redus, el a început să se simtă mai rău și s-a adresat din nou pentru consultanții prin intermediul aplicației.

Colaboratorii TBpeople Ukraine au insistat asupra diagnosticării repetate și au facilitat internarea bărbatului în spital. Din păcate, a doua oară diagnosticul de tuberculoză a fost confirmat.

Este important de menționat că, datorită conștiinciozități persoanei, cei care au fost cu el în contactat, de asemenea, au reușit să fie examinați  în timp util.

”Acum el își finalizează cu succes tratamentul TB și noi suntem doar fericiți că am obținut o altă mică victorie cu mare impact” - a rezumat reprezentantul TBpeople Ukraine.

Asistența a fost acordată de către TBpeople Ukraine în cadrul proiectului TB-REP 2.0 cu sprijinul Centrului PAS.


Comentarii
Comentează