Acasă

Центр политики и исследований в здравоохранении

Tuberculoza nu a dispărut, susțineți persoanele afectate de tuberculoză!

Tuberculoza nu a dispărut, susțineți persoanele afectate de tuberculoză!

15.11.2021 13:54
5056
0 Comentarii

Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS) anunță despre lansarea campaniei de informare cu genericul ”Tuberculoza nu a dispărut, susțineți persoanele afectate de tuberculoză!”

Este prima campanie organizată în Republica Moldova în care se va pune accent pe drepturile persoanelor afectate de tuberculoză.

Deși sunt progrese semnificative în ultimii ani în cadrul răspunsului la tuberculoză datorită îmbunătățirii accesului populației la diagnostic rapid și tratament, inclusiv creșterii accesului la medicamente noi, totuși, situația epidemiologică rămâne un motiv serios de îngrijorare pentru Republica Moldova.

Având în vedere faptul că tuberculoza are determinanți inclusiv sociali, financiari, psihologici etc, plasarea drepturilor omului în centrul răspunsului la tuberculoză poate contribui la un progres semnificativ în acest domeniu.

Campania de informare este organizată de Centrul PAS în parteneriat cu Programul Național de Răspuns la Tuberculoză și Platforma organizațiilor civile în domeniul TB și se va desfășura în perioada 15 noiembrie-12 decembrie 2021. Conceptul campaniei cu calendarul activităților poate fi găsit aici.

„Drepturile omului în tuberculoză – abordare echilibrată pentru beneficiu comun!”


Комментарии
Добавить комментарий